Paikallisakut

Paikallisakut ovat akkuja, joita käytetään kiinteästi asennettuna erilaisissa sähkölaitteistoissa. Yleisiä käyttökohteita ovat teollisuuden varavoimajärjestelmät, tietoliikenne- ja UPS-järjestelmät.

Akuilla voidaan turvata kriittisten laitteiden ja järjestelmien toiminnan katkottomuus sähkökatkojen aikana. Jos akustot ja varavirtajärjestelmät eivät ole kunnossa, voi häiriötilanteessa syntyä mittavia vahinkoja. 

Paikallisakut jaetaan rakenteensa mukaan suljettuihin- ja avoimiin akkuihin.

Suljettu akku

Suljetut akut, eli VRLA-akut (valve regulated lead-acid) perustuvat rekombinaatiotekniikkaan. Syntyneet kaasut muuttuvat takaisin nesteeksi akun sisällä rekombinaatioreaktion johdosta ja vain pieniä määriä kaasua pääsee vapautumaan akun ulkopuolelle. Tämän takia suljettuja akkuja ei tarvitse vesittää, eikä suljettuja akkuja saa avata.

Suljettuja akkuja käytetään esimerkiksi varavoimaksi telecom- ja UPS-sovelluksiin, sekä hälytyslaitteisiin ja moniin muihin käyttökohteisiin, jossa tarvitaan varavoimaa sähkökatkojen ajaksi.

Avoin akku

Avoimet akut soveltuvat kaikkiin teollisiin käyttökohteisiin, joissa tarvitaan perinteistä, luotettavaa ja pitkäikäistä varavoimaa. Avoimia akkuja on käytetty jo vuosikymmeniä ja niiden rakenne mahdollistaa pitkän, jopa yli 25-vuoden käyttöiän.

Avoimet OPzS akut ovat putkilevyakkuja, jossa levyn paksuus on yli 8 mm. Vertailuna auton starttiakun levy saattaa olla alle millimetrin paksuinen. Vaikka OPzS akku on kallis, se on usein kannattava hankinta, koska se vanhenee hitaasti ja sen eliniän loppuminen on usein ennustettavissa, joka on erittäin tärkeä ominaisuus kriittisissä käyttökohteissa. 

Avoimissa akuissa nestemäinen elektrolyytti peittää akun sisällä olevat lyijylevyt. Akun latauksen aikana syntyvät kaasut pääsevät vapautumaan akun ulkopuolelle kannessa olevan räjähdyksenestotulpan kautta ja avoimiin akkuihin voidaan lisätä akkuvettä aina tarpeen mukaan. 

Tutustu tarkemmin meidän laajaan suljettujen- ja avoimien akkujen valikoimaan tästä.


Täytä alla oleva lomake ja pyydä tarjous. Vastaamme myös kaikkiin mahdollisiin akkukysymyksiisi ja autamme ratkaisemaan huolesi.

Du kan alltid få service av oss på finska, svenska eller engelska!
You can always get service from us in Finnish, Swedish or English!

jQuery Tlačítko na začiatok by William from Wpromotions.eu